redactie@wannagame.nl

Nummer 21, december 2008


Van de redactie:

Vorig jaar hebben we met veel energie en enthousiasme geprobeerd wannagame nieuw leven in te blazen. Door prive-omstandigheden van een aantal belangrijke mensen achter wannagame is dit er helaas niet van gekomen en is alles weer stil komen te liggen. Nu zijn er gelukkig toch weer plannen om het opnieuw te proberen, al is het voorlopig nog wel op een ander niveau.
De plannen om een nieuwe messenger te

 

In deze nieuwsbrief:

• Van de redactie
• Nieuw redactielid
• Welkom nieuwe friends
• Meldpunt
• Forum en ledenbestand geschoond
• Wist je datjes
• Mappennieuws
• Clantoernooi
• Friendsranking
• Stelling

maken en om het spel zo te maken dat je na het quiten van iemand kunt doorspelen (eventueel met botje) staan voorlopig in de koelkast. Dit omdat, zoals al gezegd, een aantal belangrijke mensen achter wannagame belangrijkere zaken aan hun hoofd hebben. Op (lange) termijn hopen we hier echter alsnog mee aan de slag te kunnen.
Gelukkig zijn er ook zaken die we wel al aan kunnen pakken. Welke?... Dat kun je lezen in deze nieuwsbrief. Verder komen natuurlijk de bekende items aan bod, zoals o.a de stelling en wist je datjes. We hopen samen met jullie van wannagame weer de community te maken die het is geweest. Als iedereen hier aan meewerkt, oa door fair te spelen, komt dit vast en zeker goed.

We wensen iedereen een goed 2009 met hopelijk weer veel catanplezier

De redactie (namens het hele wannagameteam)

 

Nieuw redactielid

Helaas heeft de redactie afscheid moeten nemen van De-Sloper en mauw-73. We bedanken hen voor hun inzet en enthousiasme. Gelukkig kunnen we ook weer een nieuw redactielid verwelkomen: chr155y.

Hallo allemaal!

Leuk, we gaan als redactie weer proberen om de nieuwsbrief wat nieuw leven in te blazen. Als nieuw redactielid zal ik me eerst maar eens voorstellen. Mijn naam is Chrissy (als nickname de i in een 1 veranderd en de s in een 5 --> chr155y), 25 jaar oud en woonachtig in een liefelijk dorpje in Zuid Holland. Wanneer ik niet aan het Catannen ben, ben ik werkzaam als psycholoog in een verpleeghuis. Dit doe ik vier dagen per week, de vijfde dag volg ik een vervolgopleiding tot gezondheidszorg-psycholoog.

Verder ben ik op dit moment druk bezig me voor te bereiden op onze verhuizing… want Magic Mushroom en ik gaan samenwonen! Magic heb ik via Wannagame leren kennen. Rond de tijd dat ik bezig was (bezig zou moeten zijn) met mijn afstuderen heb ik veel met hem samen gespeeld. Daarnaast lekker babbelen in de messenger, later via MSN, telefoon, en in januari 2007 hebben we elkaar voor het eerst ontmoet.

Nu zijn we bijna 2 jaar verder, en hopen we op korte termijn lekker samen in ons eigen huisje te zitten.

De reden waarom ik me aangemeld heb als redactielid is eigenlijk simpel. Wannagame is voor mij echt een topsite, waaraan ik zo onderhand al de nodige uren plezier aan heb beleefd. Het lijkt me dan ook leuk, en ook wel een soort van netjes, om daar iets voor terug te kunnen doen.

Mijn eerste, bewuste, contact met het bordspel dateert van september 2001. Overal om me heen zag ik mensen Catannen, en ik vond het er allemaal maar stom en dom uitzien??? Uiteindelijk heeft het een goede vriendin me overgehaald samen met haar de wondere wereld der Catan te ontdekken. Onnodig te zeggen dat ik direct overstag/verslaafd was, en al gauw werden er uitbreidingen gekocht en zaten we avond na avond na avond te spelen. Ergens in 2003 (denk ik) kwam een van m'n Catan-maatjes met WanCatan op de proppen en zodoende ben ik ook online gaan spelen. De groep mensen met wie ik 'live' speelde viel langzaam uit elkaar, waardoor ik al gauw regelmatig op de messenger te vinden was. Dat ging zo met pieken en dalen, ik meen zelfs dat er een tijd is geweest dat ik nauwelijks meer speelde. Ook momenteel zit ik door verbouwingen/verhuizingen qua Catannen in een klein dipje, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt.

Tot slot wil ik graag alle Wannagamers nog vele gezellige, spannende en sportieve potjes Catan toe wensen!

Groetjes, Chrissy


Welkom nieuwe friends!!!

Sinds de laatste nieuwsbrief, die alweer van ruim een jaar geleden is, hebben zich een aantal nieuwe friends aangemeld.

winner, vanpokkum, Lady Sharon, karijn, musketier, mensenco, Sven, MrBean, R1, edjuh, GuybrushThreepwood, Martine, paultje, gees, frankV, Antwerpen en Betty Boop : welkom bij Wannagame.

Het friends zijn heeft een aantal voordelen:

Friends hebben een smiley voor hun naam.
Friends kunnen een eigen clan starten (niet-friends kunnen alleen bestaande clans joinen).
Friends hebben een eigen forum.
En friends hebben nog een paar andere streepjes voor:
- ze worden betrokken bij nieuwe projecten,
- ze worden om hun mening gevraagd,
- ze mogen nieuwe produkten testen

En bovendien mogen friends meedoen aan de online friendstoernooien die een paar keer per jaar worden georganiseerd.

Wil je ook friend worden: stuur dan een mailtje naar: an@wannagame.nl

 

 

Meldpunt

Één van de dingen die verbeterd is de afgelopen periode is dat meldpunt weer actief is! Meldpunt is een anoniem onderdeel van Wannagame, waar spelers meldingen kunnen doen wanneer zij bijvoorbeeld met een quitter hebben gespeeld of wanneer er gescholden is in een spelletje.
Iedere melding wordt door meldpunt serieus behandeld en wanneer er meerdere klachten over een bepaalde speler binnenkomen wordt hier zeker actie op ondernomen! Dit om Wannagame voor iedereen die van een gezellig spelletje houdt, gezellig te houden. Er zijn afspraken gemaakt met betrekking tot waarschuwingen uitdelen c.q. leden bannen. Kortom er wordt weer naar gekeken als jullie iets melden over un-fair spelen, quitters, etc. Dit wil niet zeggen dat je altijd reactie terug krijgt. Ook niet dat het lid waarover jij iets meldt meteen verwijderd wordt. Maar wel dat er naar gekeken wordt en dat er wordt bijgehouden over welke spelers meldingen komen.

Natuurlijk hopen we dat het meldpunt niet al te vaak ingeschakeld hoeft te worden en dat eventuele problemen onderling kunnen worden opgelost. Mocht zich echter een situatie voordoen waarvan jij vindt dat die niet door de beugel kan, dan is dit de manier om je melding in te sturen:
• Maak een snapshot van je PoP-scherm, waaruit jouw klacht blijkt (zorg ervoor dat zowel het spelbord als de chat goed zichtbaar zijn). Wanneer je in de messenger rechtsonderin op ‘Snap’ klikt, wordt er een snapshot van het huidige beeld genomen en kan je het onder een zelfgekozen naam opslaan.

 

 


• Mail dit snapshot met een (kleine) toelichting naar meldpunt@wannagame.nl.
• Er wordt een bevestigingsmail vanuit meldpunt teruggestuurd.
• Meldpunt neemt je klacht in behandeling en onderneemt zo nodig actie.

Zonder bewijs geen actie, dus zorg er altijd voor dat het snapshot als bijlage wordt meegestuurd!

Laten we er met zijn allen aan werken dat Meldpunt weinig te doen hoeft en gewoon fair en gezellig met elkaar spelen want daar draait het uiteindelijk toch om.

Forum en ledenbestand geschoond !

Afgelopen 1,5 jaar heeft het forum veel last gehad van ongewenste leden (spamrobots) die allerlei rommel hebben gepost. De moderators van de diverse boards hebben getracht het forum zo schoon mogelijk te houden, helaas is het niet altijd gelukt om postjes direct te verwijderen. Doordat er enkele belangrijke mensen achter de schermen van Wannagame niet meer actief konden zijn was het ledenbestand ook ernstig vervuild.
De mods en helpers waren dan ook blij verrast toen An zich weer meldde en aangaf wel weer wat klusjes te kunnen doen. Helemaal blij werden we toen een aantal leden bevoegdheden kregen om echt iets te doen ! De vingers jeukten en binnen no-time was het ledenbestand geschoond en qua aantal ongeveer gehalveerd. Dank je wel An en Yep voor het vertrouwen dat jullie het ledenbeheerteam hebben gegeven.
Het forum is ook aangepakt, boards zijn verplaatst om de indeling logischer te maken en oude postjes verwijderd. Het kan zijn dat hier de komende tijd nog wat veranderingen in komen, maar dan alleen verbeteringen om het nog gebruikersvriendelijker te maken.
Om de spambots te weren is er een verandering aangebracht bij de aanmelding van leden. Voorheen kon iedereen lid worden en het forum bezoeken (en dus vervuilen). Sinds kort worden nieuwe aanmelders in een wachtbestand gezet. Iemand van het team Ledenbeheer screent de nieuwe aanmelding door een aantal zaken te controleren zodat we geen spambots meer doorlaten. Ze worden dus meteen bij de voordeur geweigerd. Voor nieuwe aanmelders die willen spelen betekend dit dat ze even moeten wachten op een bevestigingsmail. Gezien de activiteit op het forum van het ledenbeheerteam is dit nooit langer dan 1 dag (vaak veel korter). Hopelijk blijft het ledenbestand hiermee schoon en forum ook.

Wat gaat er nog gebeuren? Er wordt bekeken om de ranking te schonen c.q. te resetten. En er wordt bekeken of het mogelijk is om het ledenbestand wat er nu is nog verder te schonen. Wellicht dat je binnenkort nog een mail of pm krijgt met het verzoek te reageren als je nog een actieve speler bent.

Wist je datjes:

 • meldpunt weer actief is, het emailadres is:meldpunt@wannagame.nl
 • het forum spamvrij en opgefrist is
 • er nieuwe wannagamehelpers zijn
 • je nu dan ook bijna altijd een helper in de messenger kunt vinden
 • wij OX-Wannagamehelper, zijnde Blub, hartelijk bedanken voor een jaar lang als enige helper in te loggen
 • we proberen om wannagame weer wat levendiger te krijgen
 • er weer een friendstoernooi is begonnen
 • je de resultaten daarvan kan volgen op het forum
 • er ook plannen zijn weer een clantoernooi te organiseren
 • er weer nieuwsbrieven gaan komen
 • we dit niet zonder jullie kunnen
 • het email van de redactie is: redactie@wannagame.nl
 • wij graag stukjes, puzzels, wist-je-datjes aangeleverd krijgen
 • wij Yep veel succes en sterkte wensen met zijn revalidatie
 • er nog Friends bij kunnen !
 • je dan iedere keer nieuwsbrieven ontvangt

 • Mappennieuws

  Na ongeveer een jaar van afwezigheid, ben ik weer bijna dagelijks online om een potje te “poppen”. Ik was benieuwd welke mappen er voorbij zouden komen en het zal geen nieuws voor jullie zijn dat, Full Catan, Sinbad en Forest de kroon spannen.

  Het wordt weer tijd voor een nieuw mapje mensen!
  Mag ik jullie voorstellen aan ……………………….
  Chriss Chross gemaakt door Chri55y !!!!

  Het is een map met uitdaging, elk eilandje geeft een extra vp en elk volgend eiland nòg een puntje extra. Net als in Full. Met 4 personen gespeeld is het een erg leuke map. De spelers geraken dan wat meer in elkaars vaarwater, wat hele andere tactieken vraagt. De ridders verdedigen nog steeds de steden en verjagen de rover, maar….. zullen ook elkaar bevechten. De routes zijn er om doorbroken te worden. Kortom een leuke aanwinst als Toernooimap om maar iets te noemen.

  Je kunt de map downloaden in het rankingmenu op de homesite. http://www.wannagame.nl/ranking/ je logt daar in met je nickname en je password en zoek dan onder maps naar de download. Ik hoop dat er meer mappenmakers onder jullie zijn en ik zie graag de nieuwe mappen tegemoet. Je kunt ze sturen naar an@wannagame.nl

  Clantoernooi

  Beste “Clanners”

  Ik ben van plan om kort na het friendstoernooi een “Clanbattle-toernooi” te organiseren. Het wordt een online knockout-toernooi wat uitgespeeld wordt in twee weken. We hebben dat in 2006 al eens eerder gedaan.

  Het toernooi bestaat uit individuele games , maar ook uit battles 2 versus 2. Dan speel je samen met een clanlid en help je elkaar met alles om te kunnen winnen. (De moeite waard om van te voren te oefenen met je clanleden)

  Maar voor we aan een toernooi kunnen beginnen, zullen eerst moeten kijken hoeveel (spelende) leden de verschillende clans nog hebben. Ik zou zeggen pm elkaar, zoek elkaar op en ga indien nodig de messenger langs om leden te werven voor je clan. Om als clan aan het toernooi mee te kunnen doen moet je met minimaal 5 clanleden deel kunnen nemen. Je hoeft geen “friend“ te zijn om clanlid te worden.

  Het Clanbattle-toernooi is toegankelijk voor iedereen!

  Voor vragen kan iedereen terecht bij Tiger(0T-wannagemehelper) of bij mij (An).

  Cu gaming
  An

  friendsranking november 2008

  De beste friends van de maand december zijn:

  naam rankingplaats score

   

     
  ksvforever 1 137
  Antwerpen 9 122.625
  John de Catan 10 122.25

  Clanranking december 2008:

  naam rankingplaats score
       
  Cataniacs 1 106
  Bozzy's Charmed One's 2 103
  Charlie's Angels 3 97

  Stelling

  Een vaste rubriek van de nieuwsbrief is de stelling. Nu het friendstoernooi weer in volle gang is zijn wij benieuwd hoe jullie over het volgende denken:

  Als je tijdens een catantoernooi in 1 poule zit met je clangenoot, is het dan aanvaardbaar als jij je clangenoot een ronde verder helpt door bepaalde acties? (bijv. als je zelf kansloos bent of als je zelf al zeker bent dat je door gaat) .

  We kijken uit naar jullie reacties. Je kunt deze op het forum plaatsen.


  Weet je een leuke stelling, een grappige anekdote, wil je je ervaringen met catan of een ander spel met friends delen etc...stuur dan je reactie naar: redactie@wannagame.nl 

  Overige belangrijke wannagame-emailadressen:
  • Wil je je aanmelden als friend? Stuur dan een mail naar: an@wannagame.nl Een PM sturen naar An mag ook.
  • Heb je iets voor meldpunt? Mail dit dan, inclusief een screenshot van het spel c.q. chat, naar: meldpunt@wannagame.nl
  • Heb je een nieuwe map gemaakt? Mail de map naar: an@wannagame.nl
  • Zie vooral ook het speciaal "For friends only" forum gedeelte, waar we je de komende maanden regelmatig om input zullen vragen met betrekking tot Wannagame.
  • Heb je nog andere vragen en/of opmerkingen? Kijk even op het forum of daar je antwoord te vinden is en anders stel je vraag maar in het betreffende board. En als je daar toch bent stel je meteen even voor! Dat kan hier: voorstellen